Za odrasle

PROGRAMI ZA ODRASLE: Odrasli smo ponavadi tisti del populacije, ki nimamo časa, volje, pestijo pa nas vsemogoče težave. Skratka, najdemo tisoč izgovorov, da se ne udeležujemo plesnih tečajev. Največkrat pa se izkaže, da je težava le to, da smo preveč zaprti sami vase, nesproščeni in nas je sram. Nepotrebni strahovi – tako kažejo izkušnje tistih, ki poučujemo ples. Tečaji družabnih plesov so prilagojeni znanju udeležencev. Plešemo v začetnih, nadaljevalnih in klubskih skupinah. Enakost med posamezniki pomeni sproščenost in to je najboljša pot, ki nas popelje v svet plesa. Vsako učenje začenjamo z bazo in nadgrajujemo glede na sposobnosti in želje sodelujočih. Odjadramo na valovih počasnega in hitrega valčka, sprehodimo se skozi meglice foxa, veselo poskakujemo v ritmu polke in jiva, s karakterjem odkorakamo v tango, ogrejemo in pregrejemo pa se ob ritmih latinskoameriških plesov (cha cha, rumba, samba, salsa, merenge…). Za zabavo si občasno privoščimo še kak skupinski ples, ki nam vedno nariše nasmeh na obraz.

Najtežje je zbrati pogum in narediti prvi korak – priti na prvo vajo. In ko je to mimo, postajamo vse bolj samozavestni. Z delom se vedno lažje osredotočimo na gib in ga ozavestimo. Počasi se pomikamo skozi dvorano in naenkrat celo slišimo glasbo in ne potrebujemo več učitelja, ki bi nas opominjal na vsak naslednji korak. Plešemo in uživamo. Končno se z dvignjeno glavo lahko nasmehnemo soplesalcu in uživamo v ritmu glasbe. Osvobodili smo telo in duha. Prijetno nam je in se zabavamo.

ARGENTINSKI TANGO je poseben v glasbi, v obliki in v občutkih. Zato je poseben in drugačen tudi način učenja. Ples, ki živi, se razvija in na nek poseben način spreminja sebe in nas, plesalce. Ponuja nešteto možnosti razumevanja in dojemanja sebe in sveta. Raznolikosti glasbe in giba nas popeljejo v nove razsežnosti. Dovolj je en korak, na pravem mestu, v pravem trenutku, na pravi način in že se nam odprejo nova vrata in pot nas popelje v nova raziskovanja. V bolj ali manj tesnem objemu se sprehodimo skozi dvorano, začutimo sebe in partnerja. Prijeten sprehod v objemu, nagrada za vse tiste, ki se upajo prepustiti čarobnosti trenutka.

RAZVEDRILNE URICE: Ste skupina študentov, upokojencev ali morda skupina prijateljev, ki imate željo po plesni rekreaciji? Razvedrilne urice so nov program, v katerem trenutno pleše večje število upokojencev. Program pripravim glede na želje skupine. V večini primerov se lotimo skupinskih plesov v raznih zabavnih ritmih. Ob prijetni glasbi je gibanje bolj prijetno in zabavno. In prav ob zabavi dodobra ogrejemo in razgibamo telo. Poskrbimo za zdravje in prijetno utrujeni z nasmehom zapuščamo dvorano. Razvedrilne urice so lahko organizirane preko celega leta ali pa ob dogovorjenih terminih. Vadba nam lahko popestri dolge zimske večere, lahko pa nas pripravlja na vroče poletje. V vsakem primeru pa je zdrava in priporočljiva za vsakega posameznika.