SPOMINČKI IN ŽELJE

objavljeno: 27. mar. 2020 04:39 avtor: Tatjana BrozičTrenutno smo vsak na svojem koncu, nekateri doma, nekateri tudi v sližbah. Slednjim en velik poklon z upanjem, da ostanete zdravi. Verjamem pa, da vsem ostajajo spomini na naša prijetna druženja. Vse "moje" dvorane zdaj samevajo in čakajo na boljše čase. Ti časi bodo prišli, saj morajo priti! In spet bomo zaživeli, se družili in s skupnimi močmi pridno nabirali plesno znanje.

Veliko mislim na vas, dragi plesalci in plesalke, razmišljam o vaših željah, ki ste jih izražali na tečajih in to mi daje vzpodbudo, da ustvarjam prav v tej smeri. Iskreno upam, da ta kriza kmalu mine in da to plesno sezono zaključimo vsaj približno tako, kot smo bili vajeni. S plesom, veseljem in druženjem.
Ostanite zdravi, preživite ta čas z vašimi družinami in naredite si dneve kar se da prijetne.


KAJ POČETI?

objavljeno: 16. mar. 2020 04:06 avtor: Tatjana BrozičZnašli smo se v nezavidljivi situaciji in nekako jo bomo morali prebroditi. Nekateri imamo "srečo", da smo lahko doma, za ostale pa iskreno upam, da bo to čimprej mogoče. Dnevi za zaprtimi vrati hitro postanejo dolgi in dolgočasni, ne glede na to, da je tudi doma dela na pretek. Manjka nam druženje, klepet, dotik... Sama zelo pogrešam plesne vaje in verjamem, da tudi marsikdo od vas. Ampak to ni razlog, da bi z miganjem popolnoma prenehali. Kako? Trener v meni pravi - ohranjaj kondicijo, delaj vaje za moč, raztezne vaje... Učitelj pravi - ponavljaj že osvojeno, zapleši par minut na dan, poslušaj ritem, prisluhni melodiji... Umetnik v meni se oglaša - ustvarjaj z gibom, improviziraj, poskusi, kar še nisi... Človek v meni pa priporoča, da upoštevate navodila in da poskrbite zase, za svoje bližnje in nenazadnje s tem tudi za vse ljudi. Naredite si bivanje za štirimi stenami prijetno. Zaplešite z metlo, pleskajte v ritmu rumbe, berite, poslušajte glasbo ali preprosto lenarite. Dela in naporov bo še veliko, ko vse to mine.Moja želja je le, da se spet vidimo v polnem številu in da nadaljujemo tam, kjer smo bili prisiljeni obstati. Do takrat pa le - OSTANITE ZDRAVI!

TEČAJI ODPOVEDANI!!!

objavljeno: 12. mar. 2020 06:28 avtor: Tatjana BrozičTa trenutek smo nekako pričakovali, potihem pa še vedno upali, da ga ne bo. Žal je tukaj. Zaradi hitre širitve korona virusa, predvsem pa zaradi varnosti vseh nas, je tukaj odločitev - do nadaljnjega vsi plesni tečaji, ki jih vodim, ODPADEJO! To velja za prav vse dvorane, kjer smo se družili in plesali: PD Elite, CDA MO Koper, Hiša kulture Sv. Anton, Circolo Koper in SE Dante Alighieri Izola.
V tem času poskrbite zase, izogibajte se situacijam, ki vam lahko škodijo, upoštevajte navodila s strani strokovnjakov. Na bolezen ni nihče imun, s premišljenimi dejanji pa se bolezni vendarle lahko izognemo. Izkoristite dneve za počitek, sprehod v naravo, preberite kako knjigo... Ostanite pozitivni in predvsem zdravi. Iskreno upam, da se kmalu vidimo.

ODPOVEDI VAJ

objavljeno: 11. mar. 2020 02:32 avtor: Tatjana BrozičŽal smo se vsi skupaj znašli v položaju, ko moramo sprejemati tudi neprijetne odločitve. Trenutno so do nadaljnega odpovedane vaje v Circolu (Italijanska skupnost Koper) in v Osnovni šoli Dante Alighieri v Izoli. Upam, da se do konca marca stvari umirijo in da bo mesec april tisti, ki nas bo ponovno razvedril. V Plesnem društvu Elite vaje še vedno potekajo. Delamo kljub osipu plesalcev, ob tem pa skrbimo za čistočo, prezračevanje in razkuževanje. Ta teden se bodo v društvu odločili, kako naprej. Obstaja namreč možnost, da bodo zaradi varnosti tudi te vaje odpovedane. Sledite objavam, da boste obveščeni o dogajanju.
V vsakem primeru pa, dragi plesalci in plesalke, skrbite zase in za vse okrog sebe. Izogibajte se velikim množicam, sprehodite se ob obali, uživajte veliko tekočin, sadja in zdrave hrane. Z željo, da bo čimprej vse tako, kot mora biti, komaj čakam, da bomo spet vsi zbrani. Ob glasbi, plesu in z veliko dobre volje.

PRIPRAVITE ČEVELJČKE ZA MAREC

objavljeno: 26. feb. 2020 03:56 avtor: Tatjana Brozič   [ posodobljeno 26. feb. 2020 06:06 ]V ponedeljek, 24.2.2020 smo izpeljeli zadnjo februarsko delavnico argentinskega tanga. Bilo je kar naporno, a vsekakor tudi lepo. Naš izziv je bil OCHO in šlo nam je kar dobro. Pripravljeni smo na nadaljevanje, utrjevanje in na odkrivanje novih skrivnosti. Znani so tudi datumi delavnic v marcu. Vidimo se 9.3. in 23.3., ob 20:00, v plesni dvorani PD Elite.
Hvala vsem udeležencem. Lahko rečem le, da me vaša zagnanost vedno spodbudi za nadaljnje delo.
Spočijte se in naberite si svežih moči. Kmalu bo marec in spet bomo skočili v plesne čevlje in nadaljevali tam, kjer smo zaključili.

Vabljeni!

FEBRUAR IN TANGO

objavljeno: 21. feb. 2020 05:23 avtor: Tatjana BrozičFebruar se izteka, prav tako tudi počitnice. Spočiti in polni novih moči, bomo zadnji teden v februrju popestrili z delavnico argentinskega tanga. Dobimo se v ponedeljek, 24.2.2020, ob 20:00, v plesni dvorani PD Elite.Še vedno se nam lahko priključite tudi začetniki in skupaj z nami ustvarjate letošnjo tango zgodbo. Zaželjene so prijave, najkasneje do 23.2.2020.

Vabljeni v čudovit svet glasbe in giba!

ARGENTINSKI TANGO

objavljeno: 29. jan. 2020 02:07 avtor: Tatjana Brozič   [ posodobljeno 9. feb. 2020 09:27 ]24.1.2020 smo izpeljali prvo letošnjo delavnico argentinskega tanga. Uspešno in nadvse pozitivno. Odločili smo se tudi, da se bomo srečevali večkrat in sicer dvakrat mesečno. Zato z veseljem napovedujem naše naslednje srečanje, ki bo v ponedeljek, 3.2.2020, ob 20:00, v dvorani PD Elite.
Do sedaj smo se veliko posvečali hoji in ritmu, kar bomo seveda še utrjevali. Ustvarili smo tudi nekaj raznolikih kombinacij korakov, ki nam omogočajo pomik skozi prostor in nas na prijeten način popeljejo v svet tanga. Neizogibno se ukvarjamo tudi z občutkom vodenja in sledenja in odkrivamo majhne skrivnosti, ki nam poenostavijo medsebojno razumevanje na prijazen način.
Zdaj je pred nami glasba, kot celota. Poleg ritma se bomo naučili slediti tudi melodiji. Jaz se že veselim in upam, da se mi boste pridružili. Podatek za koledar: 3.2.2020, ob 20:00 - TANGO!

TANGO DELAVNICA - ODPOVEDANA!

objavljeno: 16. jan. 2020 00:16 avtor: Tatjana BrozičŽal je potrebno včasih zapisati tudi kakšno manj prijetno novico. Tango delavnico, ki je bila napovedana za jutri, 17.1.20202 moram odpovedati. Ponagajala je viroza in moramo si vzeti čas, da se pozdravimo. Delavnica je preložena na naslednji petek, 24.1.2020, prav tako ob 20:00, v dvorani PD Elite. Upam, da boste do takrat vsi zdravi in pripravljeni na nova odkritja in izzive, ki nam jih tango prinaša.

Torej, vidimo se 24.1.2020, ob 20:00!


ARGENTINSKI TANGO

objavljeno: 11. jan. 2020 01:41 avtor: Tatjana Brozič   [ posodobljeno 11. jan. 2020 01:45 ]Vkorakali smo v novo leto in nadaljujemo tam, kjer smo se pred prazniki ustavili. Redni programi že potekajo, pred nami pa je tudi prva letošnja delavnica argentinskega tanga. Potekala bo v petek, 17.01.2020, od 20:00 dalje, v prostorih PD Elite ( Arena Bonifika ), v Kopru. Osvežili bomo svoje korake in se posvetili novim izzivom. Kot vedno, nekaj tehnike, figura ali dve in veliko zadovoljstva ob gibanju in raziskovanju. Čeprav osnovam že dodajamo tisto "nekaj več", je še vedno možnost, da se nam pridružite tudi tisti, ki se s tangom šele spogledujete in bi se želeli preizkusiti.
Prijave sprejemam telefonsko, preko maila, za vse ki pri meni že plešete, pa tudi osebno, na rednih vajah.Prijavite se lahko do 16.01.2020.
Zainteresirani, zabeležite si datum: 17.01.2020, ob 20:00! Vabljeni!

SREČNO 2020

objavljeno: 30. dec. 2019 00:04 avtor: Tatjana BrozičZdaj pa zares odštevamo! Poslavljamo se od starega in zremo v novo leto. Naj se zahvalim vsem vam, dragi plesalci, sodelavci in prijatelji, za vse lepe in vzpodbudne ure in trenutke v letu 2019. Z upanjem, da bo tudi v prihodnje tako, vam želim eno čudovito leto, polno zdravja in dobre volje. Seveda naj bo polno tudi plesnih korakov, vedoželjnosti in ustvarjalnosti. S plesom začnemo spet 6.1.2020. Do takrat pa uživajte v praznovanju in v druženju s svojimi najdražjimi.

SREČNO 2020!

1-10 of 158