SVETOVNI DAN PLESA

objavljeno: 29. apr. 2021 03:43 avtor: Tatjana BrozičDanes, 29.4. obeležujemo svetovni dan plesa. Dan vseh plesalcev in ljubiteljev različnih zvrsti plesa, vseh plesnih učiteljev, trenerjev in koreografov. Tudi če niste plesalci, praznujte z nami. Preizkusite se, razgibajte se in uživajte v vsakem gibu, saj je vsak gib lahko tudi del plesa. Dodajte še malo glasbe in vaš plesni trenutek je ustvarjen.
Ples sprošča, osrečuje in prinaša veselje.Privoščite si - doma, na plesnih vajah, v družbi, morda na travniku ali ob morju. Kjerkoli boste gibu pustili prosto pot, vam bosta um in telo hvaležna.

PLEŠI, KOT DA TE NIHČE NE GLEDA...

SPET PLEŠEMO

objavljeno: 23. apr. 2021 03:32 avtor: Tatjana BrozičKončno lepa in spodbudna novica. Vračamo se na plesni parket.Nekateri zadnji teden v aprilu, nekateri  po prvomajskih praznikih. Skupine so prilagojene priporočilom in ukrepom, zato res ni ovir, da ne bi mogli plesati. Moje prve vaje začenjajo v Plesnem društvu Elite. Mladina že pleše, plesalci družabnih plesov se bodo pridružili prihodnji teden. V sredo plešemo nadaljevalci, od 20:15 dalje, v četrtek pa obe klubski skupini, ena ob 19:45,druga ob 21:00. Prav tako začenjam tudi z individualnimi urami in tečaji za mladoporočence.
Komaj čakam, da se spet srečamo in (ponovno) nadaljujemo tam, kjer smo ostali.

POMLAD JE TU

objavljeno: 22. mar. 2021 03:39 avtor: Tatjana BrozičŠe ena pomlad je tu, žal zelo podobna lanski. Nič ne plešemo, nič se ne družimo, ne odkrivamo naših skritih talentov, skratka, ne uživamo v tem, kar nam je najljubše. Vse omejitve, ki so se zvrstile in vse, ki še prihajajo za ples ne pomenijo nič dobega. V popoldanskih urah sem ponavadi delala v šolskih prostorih, kamor trenutno zunanji sodelavci ne moremo. Družabni plesi so potekali med 20:00 in 24:00 uro, kar je zdaj, ko moramo biti doma ob 21:00, nemogoče. Poleg tega še omejitev števila udeležencev... Sama še vedno upam, da bo vendarle boljše, če je le možno, čimprej. Prav tako tudi upam, da vsi vi, moji plesalci in plesalke, skrbite zase, da ste iznašli kak nov hobi, ki vas veseli in da vam ti čudni dnevi in meseci ne delajo prevelikih preglavic. Naj vas ta, težko pričakovana pomlad poživi, naj vas napolni z energijo in dobro voljo. Takoj ko bo mogoče pa se spet vidimo. Se bomo prilagajali, pomembno je, da lahko začnemo s plesom.

Nasmehnite se, nekomu lahko polepšate dan!

SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK, PREŠERNOV DAN

objavljeno: 8. feb. 2021 01:37 avtor: Tatjana Brozič   [ posodobljeno 8. feb. 2021 01:40 ]Danes je praznik. Že mesece, odkar ne smem delati, so dnevi več ali manj enaki, ali vsaj eden dugemu podobni. Včasih pa je kak dan tudi drugačen, kot recimo današnji. 8. februarja obeležujemo slovenski kulturni praznik in prav je, da nanj tudi letos ne pozabimo. Veliko let sem na ta dan sodelovala v proslavah ali se proslav in dogodkov udeleževala. Letos je drugače, zelo drugače. Vsi dogodki se selijo na spelet in verjamem, da so v svoji drugačnosti vsekakor vredni ogleda, saj so ustvarjeni za nas. Izberimo si, kar nam najbolj odgovarja, nagradimo delo ustvarjalcev z ogledom. Ne moremo jim podariti aplavza, lahko pa jim, v tem čudnem času, podarimo en "like", en všeček za njihov trud. Če vas splet ne pritegne, obeležite dan drugače, po svoje. Vzemite si čas, z namenom preberite knjigo, morda poezijo, lahko zapojete ali (kar bi po moje moralo biti prvo) zaplešite. Morda pa imate svoj, čisto poseben način izražanja. Udejanite ga. Kultura smo mi vsi in tega ne smemo pozabiti. Kultura nas povezuje, včasih nas mnenja delijo ampak kljub vsemu je prav kultura tisto, kar nas dela ljudi, strpne, sočutne in prijazne. Pa naj ne bo tako samo danes. Vsak dan nam da novo možnost, da smo lahko boljši. Želim vam en lep in poseben prazničen dan!

SREČNO 2021

objavljeno: 2. jan. 2021 02:06 avtor: Tatjana Brozič   [ posodobljeno 2. jan. 2021 02:06 ]Najdaljša noč je za nami in prestopili smo v novo leto. Vsem plesalkam, plesalcem, poslovnim partnerjem in seveda vsem, ki me na tisoč in en način podpirate, želim eno zdravo, prijazno in uspešno leto. Vsekakor pa tudi plesno...to se itak ve! Pred nami je 365 novih dni, naj bo vsak od teh zaznamovan z nečim novim in dobrim in naj čimprej pride tisti dan, ko vas bom lahko znova povabila v naš plesni vrtinec.
Na kratko povedano - SREČNO 2021!

DECEMBER...

objavljeno: 11. dec. 2020 03:39 avtor: Tatjana BrozičČeprav se ne videvmo, čas teče in prazniki so tu. Dolgo se nismo videli, a vseeno vedno mislim na vse vas, ki mi vsako leto popestrite december, me razveseljujete in širite dobro voljo. Žal letos ni tako. Znašli smo se v težkih časih in iskreno upam, da jih preživljate na najboljši možni način. Vse hudo enkrat mine, vsaj pravijo tako. Tudi sama verjamem, da se bomo vrnili v normalno življenje. Bogatejši v izkušnjah in srečni, da bomo ponovno lahko počeli vse, kar nam je pri srcu. Do takrat pa ostanite zdravi, uživajte v družinskem krogu in poskrbite za vsakodnevni nasmeh, ki vam vsekakor lahko polepša dan. Prazniki bodo drugačni, a kljub drugačnosti naj bodo lepi in na svoj način veseli. December je mesec veselja in pričakovanj, naj bo tudi letos tako.

ZAČASNA PREKINITEV TEČAJEV

objavljeno: 20. okt. 2020 01:01 avtor: Tatjana Brozič   [ posodobljeno 20. okt. 2020 01:07 ]Čeprav smo nekako pričakovali, kaj se bo dogajalo, smo vendarle upali, da se ne bo zgodilo. Pa se je! Zaradi trenutno uvedenih ukrepov sem primorana prekiniti z vsemi tečaji. Težko je, pa vendarle, zdravje je in bo na prvem mestu. Do nadaljnjega so odpovedane vse vaje - otroške delavnice, družabni plesi, delavnice za upokojence. Vsekakor bomo z delom nadaljevali takoj, ko bo možno. Do takrat vam vsem želim predvsem neomajno zdravje. Ne pozabite na gibanje, privoščite si vse, kar je omogočeno. In nikar ne pozabite na dnevno dozo dobre volje. Vedno se najde nekaj, kar nas razveseli in nam polepša dan. Sama bom vsekakor pogrešala vas vse in vsakega posebej, saj ste vsi vpeti v moje delo in življenje. Verjamem, da bodo ti čudni časi kmalu za nami in že zdaj komaj čakam naša ponovna srečanja in odkrivanja novih stvari. Svet se spreminja in spreminjamo se tudi mi. Kolikor poznam sebe in vse vas, moji plesalci - spremenili se bomo na bolje.

"ZLATA DEKLETA" - ODPOVED VAJ

objavljeno: 16. okt. 2020 03:14 avtor: Tatjana BrozičNeprijetne novice se žal kar vrstijo. Zaradi novo sprejetih ukrepov sem primorana odpovedati plesne vaje, ki potekajo v OŠ Dante Alighieri, saj do nadaljnjega zunanji izvajalci ne smemo uporabljati njihovih prostorov. Upam le, da bodo ti neprijetni časi kmalu minili. Do takrat pa, draga moja "Zlata dekleta" lahko plešemo le doma. Privoščite si malo glasbe in izpopolnite svoje najljubše plesne korake. Ni tako zabavno kot v dobri družbi, je pa še vedno ples, sproščanje in ohranjanje dobre volje. Pazite nase in na svoje bližnje. Vse enkrat mine, tudi to bo.
Vse spremembe bodo pravočasno objavljene. Vesela bom dneva, ko bom lahko zapisala - se vidimo!

ŠE ZADNJI VPISI

objavljeno: 29. sep. 2020 04:41 avtor: Tatjana BrozičPoletje se je poslovilo, prišel je čas, da pozdravimo novo plesno jesen. Nekateri smo začeli plesati že septembra, oktober pa je mesec, ko se vrnemo vsi. To je tudi mesec, ko medse sprejmemo nove plesalce v začetni skupini družabnih plesov. Ostalo je še malo prostora v skupini in malo časa za prijavo, zato bo treba pohiteti. Po potrjeni prijavi vas pričakujem 5.10.2020, ob 20:00, v plesni dvorani PD Elite (Bonifika Koper).
Veselim se tudi srečanja z vsemi, ki ste si malo podaljšali dopust:
CDA MO Koper ( 5.10.2020, ob 18:00 ), "Zlata dekleta" ( 6.10.2020, ob 18:00 ), PD Elite - klub 1 (1.10.2020, ob 21:00 ), klub 2 ( 1.10.2020, ob 19:45 ).
Prosim bodite pozorni na ukrepe, ki jih priporoča NIJZ. Do vstopa v dvorano so obvezne maske, poskrbeti moramo za razkuževanje in predvsem, na vaje prihajati zdravi. Vse dvorane, kjer plešemo, so redno očiščene, prezračevane, poskrbljeno je tudi za razkuževanje.
Kljub ukrepom, ki jih moramo upoštevati verjamem, da nam bo ples prinesel veliko veselja, sprostitve in zabave. Znebili se bomo stresa in s prijetnim gibanjem poskrbeli za naše telo.

PLES SE VRAČA TUDI V CDA

objavljeno: 28. avg. 2020 07:16 avtor: Tatjana BrozičŠe ena dobra novica za konec tedna. Plesno sodelovanje je potrjeno tudi v Centru za dnevne aktivnosti starejših občanov, MO Koper. Vračamo se prvi teden v oktobru, v ponedeljek, 5.10.2020 ob 18:00. Čeprav ne moremo vedeti, kako se bo trenutna situacija spreminjala, smo se odločili reči plesu DA. Če bodo nujne spremembe, se bomo sproti prilagajali in seveda naredili vse, da ostanemo zdravi. Seveda je tudi tukaj število plesalcev na vaji omejeno, zato pohitite s prijavami, ki jih oddate na sedežu CDA.

Veselim se ponovnega srečanja, saj verjamem da bomo uživali, tako kot vedno.

1-10 of 175