V PRIČAKOVANJU NOVE PLESNE SEZONE

objavljeno: 18. avg. 2019 03:12 avtor: Tatjana BrozičČe nam je prav ali ne, poletje se počasi izteka. Vsekakor pa je še čas, da si privoščimo še kako poletno dogodivščino in izkoristimo sončne dni. Prav tako pa je tudi čas, ko se odločamo, kaj bomo počeli v naslednjih mesecih. Če ste se odločili za ples, ste na pravem naslovu. Tudi v prihajajoči sezoni vam ponujam družabne plese na različnih nivojih, argentinski tango in seveda, delavnice za upokojence. Vsi moji lanski plesalci družabnih plesov in argentinskega tanga, z vajami začnemo sredi septembra. O začetku vaj vas bom obvestila. Oktober je mesec, ko se ponovno srečam z vami, dragi upokojenci in upokojenke, urniki in lokacije ostajajo enaki kot lani. Vsi zainteresirani za začetni tečaj družabnih plesov, zdaj je čas, da se prijavite na tečaj. Žal sprejmem samo omejeno število plesalcev, saj imam trenutno na razpolago samo en termin. Torej pohitite in zagotovite si mesto v skupini. Točni datumi začetka vaj bodo objavljeni v kratkem.

MOJ PLES V ŠTEVILKAH

objavljeno: 15. jul. 2019 10:30 avtor: Tatjana BrozičČeprav številke niso moja močnejša plat, se današnji svet vse bolj vrti prav okrog njih. Pa sem se odločila narediti malo inventure in prešteti, kar se šteti da. Ples me spremlja že preko 20 let, moja samostojna plesna pot pa stopa v 7 leto. In kaj se je dogajalo v teh sedmih letih? Tečaje redno izvajam na 4 lokacijah. Povprečno število plesalcev, ki me vsako leto obkrožajo pri družabnih plesih je približno 80, najbolj vztrajna skupina je z menoj že 22 let, še iz časov, ko nisem delala samostojno. Število mojih plesnih upokojencev je vsako leto večje, v tej sezoni jih je bilo preko 70. Delo, ki me posebej veseli, so mladoporočenci in zanje točno vem, koliko jih je bilo - 45 parov. Plesne delavnice so zame poseben izziv in vsako sezono jih pripravim med 6 in 8 - kolikor dopušča čas. Občasno se odzovem na povabila šol in vrtcev za enkratne dogodke. Število udeležencev? Vsakič drugačno, vedno veliko.

Pa še dve enici, ki sta zame veliko vredni. Mojo polico krasi 1 priznanje za strokovno delo in velik prispevek k razvoju plesne dejavnosti v MO Koper in 1 “Zlata značka Mete Vidmar” za udejstvovanje na plesnem področju ljubiteljske kulture.

Verjetno bi bilo še marsikaj za prešteti, ampak kot sem na začetku zapisala, številke mi ne ležijo. Zato se bom še naprej držala plesa, kjer je dovolj šteti do 8 in vse teče, kot mora. Hvaležna sem vsem, ki ste zajeti v tej moji mini statistiki. Se vidimo v jeseni, v plesni sezoni 2019/2020! Se bomo prešteli in nadaljevali, kjer smo se ustavili.

VSI MOJI - HVALA!

objavljeno: 28. jun. 2019 00:47 avtor: Tatjana BrozičKonec junija, konec šole, konec plesnih vaj te sezone. Še enkrat hvala vsem, ki ste to sezono jadrali z menoj po plesnih vodah. Včasih mirno, včasih razburkano, a vedno lepo in izpolnjujoče. Resnično sem hvaležna za ves trud, ki ga vlagate v v ples in vedno znova navdušena nad tem, kar zmorete. Na zaključni predstavi ste bili odlični in z razlogom sem ponosna na vse in na vsakega posebej.

Posebna zahvala tudi tistim, ki ste zadnja dva tedna vztrajali na latino delavnicah. Tudi vročinski val in temperaturni rekordi vam niso prišli do živega. Pod streho smo spravili merengue in bachato, čudovito popotnico za poletne dni. Hvala iz srca!

Zdaj je čas za počitek in poletne užitke. Imejte se lepo, počivajte, uživajte in plešite. V naši plesni učilnici se vidimo spet v jeseni.

Želim vam eno res čudovito poletje!

VESELI RITMI

objavljeno: 15. jun. 2019 01:12 avtor: Tatjana Brozič   [ posodobljeno 15. jun. 2019 01:14 ]Ker šolsko leto še traja, bomo tudi mi plesali do konca. Zadnja dva tedna sta namenjena vročim latino ritmom, ki nas bodo spremljali čez celo poletje. Zato je prav, da te ritme "opremimo" tudi s plesnimi koraki. Glede na izkušnje, se lahko odločite za nižji ali višji nivo. Plesali bomo v sredo, 19. in 26.6. ob 20:00 (nižji nivo) in četrtek, 21. in 27.6. ob 20:30 (višji nivo). Vaje bodo potekale v dvorani Plesnega društva Elite. Cena posamezne vaje je 10€/osebo. Prijave so zaželjene.
V tem času bo izpeljana tudi zadnja delavnica argentinskega tanga, datm bo znan v kratkem.
Ne zamudite zadnje priložnosti v tej plesni sezoni!

JUNIJ - MESEC ZAKLJUČKOV

objavljeno: 4. jun. 2019 23:43 avtor: Tatjana BrozičV ponedeljek, 3.6.2019, so vsi moji plesalci zaplesali in pokazali svoje plesne veščine. Iz vseh koncev so se združili v zaključni predstavi PD Elite. Ponosna sem na vse in na vsakega posebej. Kot učitelj jih spremljam čez celo leto in ni večje nagrade, kot videti napredek svojih učencev. In prav to s mi podarili. Hvala vsem za celoletni trud, za odlično izpeljan nastop in za vso dobro voljo, ki jo s plesom širite med seboj in okrog sebe.

Torej, z rednimi vajami smo uradno zaključili. Ne bomo pa še nehali plesat. Za vse tiste, ki še ne odhajate na dopust pripravljam mini delavnice, obveščeni boste po mailu in/ali SMS-u. Se vidimo!

MOJE LETO

objavljeno: 3. jun. 2019 23:46 avtor: Tatjana BrozičLetos je res moje leto. Očitno se nikoli nisem zavedala, da sem opazovana in opažena. Že drugič v tej sezoni sem bila nagrajena, tokrat s strani JSKD OI Koper. Na zaključni predstavi, ki je bila uspešno izpeljana 3.6.2019, sem namreč prejela "Zlato značko Mete Vidmar", za 15-letno udejstvovanje na plesnem področju ljubiteljske kulture. Zahvaljujem se javnemu skladu in seveda vsem, ki ste vsa ta leta vztrajali z menoj. Kar nekaj vas je, ki ste z menoj že več kot 20 let.

Obenem se zahvaljujem vsem plesalcem, ki ste včeraj zaplesali na odru v Taverni. Krasni ste! Vaša zagnanost je odličen motiv, da bom vztrajala še naprej.
Včeraj je bil dan za veselje in ponos, danes pa že novi plani in sveži izzivi. Še bomo plesali!

ZADNJI TEDEN

objavljeno: 27. maj 2019 00:27 avtor: Tatjana BrozičPred nami je še zadnji teden priprav za zaključno predstavo. Redne vaje potekajo po ustaljenem urniku, bo pa v tem tednu še dodatna vaja, hišna generalka za plesalce družabnih plesov. Dobimo se v petek, 31.5.2019, od 18:00 dalje, po sledečem urniku:
- CDA in Zlata dekleta     ob 18:00
- OD začetni                   ob 18:15
- nadaljevalna, torek        ob 18:30
- klub 1 in 2                    ob 18:45
- nadaljevalna, sreda        ob 19:15

Prav tako v petek, od 20:00 dalje, ne pozabite na zadnjo delavnico argentinskega tanga. Osvežili in utrdili bomo do sedaj pridobljeno znanje in dodali še kanček novega. Cena delavnice ostaja enaka, 15€/par za člane PD Elite in 20€/par za zunanje plesalce. Prijave do četrtka, 30.5.2019.

Z majem zaključujemo z rednimi vajami. Ne bomo pa še nehali plesati. V drugi polovici junija bosta potekali še dve delavnici. S poskočnimi ritmi se bomo pripravili na poletje, kaj in kdaj bomo plesali pa izveste v kratkem.

ZAKLJUČNA PLESNA PREDSTAVA

objavljeno: 17. maj 2019 06:08 avtor: Tatjana BrozičKot vsako leto, tudi letos s Plesnim društvom Elite ustvarjamo zaključno predstavo, v kateri bodo nastopili vsi člani društva in vsi plesalci, ki plešejo z menoj izven društva. Do dogodka nas ločujeta še dobra dva tedna in moram priznati, da sem povsem navdušena nad pridnostjo in zagnanostjo vseh sodelujočih. Predstavo smo poimenovali "Plesno drevo". Iz enih korenin izhajajo vse plesne zvrsti in kar nekaj le teh bomo predstavili na odru v koprski Taverni, 3.6.2019. S predstavo začnemo ob 19:00, vstopnine ne bo.Vabljeni vsi, ki vas ples zanima in veseli, pa tudi tisti, ki vas bo pripeljala radovednost in bi so od blizu ogledali naše delo. S predstavo bomo zaključili plesno sezono in obenem proslavili 20 obletnico neprekinjenega delovanja PD Elite. Kot vsa leta doslej, nam tudi tokrat ob strani stoji JSKD OI Koper. V sodelovanju je moč, zato vemo, da nam bo še enkrat uspelo. Vabljeni v našo plesno družbo!

ARGENTINSKI TANGO V MAJU

objavljeno: 9. maj 2019 01:02 avtor: Tatjana BrozičKot obljubljeno, bosta v maju potekali dve delavnici argentinskega tanga in sicer 17. in 31.5.2019, ob 20 uri. Kot vedno doslej, bomo tudi tokrat odkrivali male skrivnosti, raziskovali sebe in partnerja in z novim znanjem zaplavali na valovih glasbe, ki nas vedno znova zapelje na prijetno popotovanje.
Delavnici bosta potekali v dvorani Plesnega društva Elite, Bonifika Koper. Začetek obeh ob 20:00.
Cena delavnice je 15€/par za člane PD Elite in 20€/par za zunanje. Prosim za predhodne prijave in sicer do 15.5. za prvo delavnico, oziroma do 29.5. za drugo.
Vabljeni vsi, ki radi plešete in raziskujete. Veselim se ponovnih in morda tudi povsem novih srečanj. Torej: 17.5.2019 ob 20:00 in 31.5.2019 ob 20:00!

POGLED NAZAJ IN NAPREJ

objavljeno: 3. maj 2019 01:46 avtor: Tatjana BrozičZa nami je april, ki nam je postregel z muhasto pomladjo in s prazničnimi dnevi. Nekaj vaj je zaradi praznikov in počitnic odpadlo, nekaj smo jih že uspeli nadomestiti, nekaj pa jih še bomo. Sredi meseca smo si privoščil plesni večer, ki je bil izjemno obiskan, zato tukaj in zdaj, hvala vsem udeležencem. Bilo je resnično lepo. Redne vaje so bile namenjene predvsem utrjevanju in malim plesnim dodatkom, da nam ni bilo dolgčas. Iskali smo tudi ideje in predloge za zaključne nastope. Rezultat - uspeli smo in 3.6. bomo svoj izbor prikazali v plesni predstavi. Kje in kdaj, še povemo.
V maju nas čakajo priprave za plesno predstavo. Vse koreografije so narejene, pred nami pa je veliko ponavljanja, utrjevanja in večnih popravkov. Verjamem, da nam bo uspelo, tako kot vedno. Za tango navdušence pa bomo v maju izpeljali kar dve delavnici, saj smo se aprilski delavnici odpovedali. Datumi bodo znani v kratkem. Zraven postavljenega plana pa bomo seveda preplesali vse kar znamo, se zabavali in odštevali dneve do poletja.

1-10 of 132