ZAKLJUČNA PLESNA PREDSTAVA

objavljeno: 17. maj 2019 06:08 avtor: Tatjana BrozičKot vsako leto, tudi letos s Plesnim društvom Elite ustvarjamo zaključno predstavo, v kateri bodo nastopili vsi člani društva in vsi plesalci, ki plešejo z menoj izven društva. Do dogodka nas ločujeta še dobra dva tedna in moram priznati, da sem povsem navdušena nad pridnostjo in zagnanostjo vseh sodelujočih. Predstavo smo poimenovali "Plesno drevo". Iz enih korenin izhajajo vse plesne zvrsti in kar nekaj le teh bomo predstavili na odru v koprski Taverni, 3.6.2019. S predstavo začnemo ob 19:00, vstopnine ne bo.Vabljeni vsi, ki vas ples zanima in veseli, pa tudi tisti, ki vas bo pripeljala radovednost in bi so od blizu ogledali naše delo. S predstavo bomo zaključili plesno sezono in obenem proslavili 20 obletnico neprekinjenega delovanja PD Elite. Kot vsa leta doslej, nam tudi tokrat ob strani stoji JSKD OI Koper. V sodelovanju je moč, zato vemo, da nam bo še enkrat uspelo. Vabljeni v našo plesno družbo!

ARGENTINSKI TANGO V MAJU

objavljeno: 9. maj 2019 01:02 avtor: Tatjana BrozičKot obljubljeno, bosta v maju potekali dve delavnici argentinskega tanga in sicer 17. in 31.5.2019, ob 20 uri. Kot vedno doslej, bomo tudi tokrat odkrivali male skrivnosti, raziskovali sebe in partnerja in z novim znanjem zaplavali na valovih glasbe, ki nas vedno znova zapelje na prijetno popotovanje.
Delavnici bosta potekali v dvorani Plesnega društva Elite, Bonifika Koper. Začetek obeh ob 20:00.
Cena delavnice je 15€/par za člane PD Elite in 20€/par za zunanje. Prosim za predhodne prijave in sicer do 15.5. za prvo delavnico, oziroma do 29.5. za drugo.
Vabljeni vsi, ki radi plešete in raziskujete. Veselim se ponovnih in morda tudi povsem novih srečanj. Torej: 17.5.2019 ob 20:00 in 31.5.2019 ob 20:00!

POGLED NAZAJ IN NAPREJ

objavljeno: 3. maj 2019 01:46 avtor: Tatjana BrozičZa nami je april, ki nam je postregel z muhasto pomladjo in s prazničnimi dnevi. Nekaj vaj je zaradi praznikov in počitnic odpadlo, nekaj smo jih že uspeli nadomestiti, nekaj pa jih še bomo. Sredi meseca smo si privoščil plesni večer, ki je bil izjemno obiskan, zato tukaj in zdaj, hvala vsem udeležencem. Bilo je resnično lepo. Redne vaje so bile namenjene predvsem utrjevanju in malim plesnim dodatkom, da nam ni bilo dolgčas. Iskali smo tudi ideje in predloge za zaključne nastope. Rezultat - uspeli smo in 3.6. bomo svoj izbor prikazali v plesni predstavi. Kje in kdaj, še povemo.
V maju nas čakajo priprave za plesno predstavo. Vse koreografije so narejene, pred nami pa je veliko ponavljanja, utrjevanja in večnih popravkov. Verjamem, da nam bo uspelo, tako kot vedno. Za tango navdušence pa bomo v maju izpeljali kar dve delavnici, saj smo se aprilski delavnici odpovedali. Datumi bodo znani v kratkem. Zraven postavljenega plana pa bomo seveda preplesali vse kar znamo, se zabavali in odštevali dneve do poletja.

NAPOVEDNIK

objavljeno: 3. apr. 2019 23:49 avtor: Tatjana BrozičČeprav so vsi meseci približno eneko dolgi, nam v aprilu kar zmanjkuje časa. Praznični n dela prosti dnevi so nam omejili število dogodkov. Dogajalo pa se vseeno bo. Redne vaje potekajo po ustaljenih urnikih, prav tako že dogovorjene individualne ure. Našel pa se je tudi prost petek, ko bomo izpeljali plesni večer. Dobimo se 12.4.2019, od 20 ure dalje, v dvorani PD Elite. Plesna glasba, animacija, prigrizki in pijača, za vse bo poskrbljeno. Vabljeni vsi plesni navdušenci!
19.4.2019 je dan, ko začnemo z vajami za valeto. Do junija bomo plesno podkovani in pripravljeni za veliki dogodek.
Tango delavnice ta mesec ne bo. Na željo udeležencev bomo v maju izpeljali dve delavnici, datumi bodo znani v kratkem.
Za začetek se veselimo plesnega večera. Prijave so zaželjene. Se vidimo 12.4.2019!

MAREC SE IZTEKA

objavljeno: 30. mar. 2019 03:51 avtor: Tatjana BrozičMarec je bil pester, kot se za pomladne mesece spodobi. Na rednih vajah smo plesali v ritmih foxa in swinga, ob koncu vaj pa smo pridno utrjevali že prej pridobljeno znanje. Marec je zaznamovalo tudi plesno srečanje otrok in nonotov, ki je potekalo v vrtcu Koper. Krasna izkušnja, ki jo bo treba ponoviti. Tudi ta mesec ni šlo brez tango delavnice, kjer so se nam pridružili novi obrazi in popestrili vzdušje v skupini. Zastavljene cilje smo dosegli, naslednja delavnica pa naslednji mesec. Pomlad je čas porok in prva dva para sta, tudi s plesom, ki smo ga ustvarili, stopila na novo življenjsko pot. Ustvarjamo pa že s tistimi, ki bodo na novo pot stopili v aprilu in maju.
In kaj prinaša april? Redne vaje, tango delavnico, plesni večer in vaje za mladoporočence. In seveda, ustvarjanje koreografij za zaključno predstavo.Če pride še kaj vmes, bo objavljeno. Dobrodošel april!

POMLADNI TANGO - DELAVNICA

objavljeno: 13. mar. 2019 06:20 avtor: Tatjana BrozičŠe en mesec je naokrog in pred nami je nova delavnica argentinskega tanga. Potekala bo 22.3.2019, od 20:00 ure dalje, v prostorih PD Elite ( Bonifika Koper ). Tokratna tematika bo lahkotnost giba, kako s čim manj napora izpeljati navidez zapletene gibe, kako se odzvati na partnerjeve namige in kako varno zaplesati skozi prostor. To so izzivi, ki so pred nami in verjamem, da bomo našli pravilne in prijazne poti, da jih osvojimo.
Cena delavnice je 15€/par za člane PD Elite in 20€/par za zunanje udeležence. Prijave do 21.3.2019, preko maila, telefonsko ali osebno na rednih vajah.
Veselim se ponovnega srečanja z vami!
Se vidimo, 22.3.2019 ob 20:00!

ŠPORT ZDRUŽUJE

objavljeno: 12. mar. 2019 02:19 avtor: Tatjana BrozičVčeraj, 11.3.2019, je v dvorani Bonifika potekala prireditev "Šport združuje", na kateri so bila podeljena priznanja in plakete najuspešnejšim športnikom, športnim ekipam in športnim delavcem Mestne občine Koper za leto 2018. Letos sem se na tem seznamu znašla tudi jaz. Prejela sem namreč posebno priznanje, kot so zapisali, za dolgoletno strokovno delo v društvu in velik prispevek k razvoju plesne dejavnosti v MO Koper. Zahvaljujem se Športni zvezi Koper, ki me je predlagala in seveda vsem, ki ste skupaj z menoj vztrajali in pridno delali vsa ta leta. Brez vztrajnih plesalcev in neutrudnih sodelavcev tega ne bi bilo. Posebna zahvala tudi PD Elite, kjer sem že od ustanovitve, torej celih 20 let. Hvala za vso podporo pri delu in usposabljanjih. Trudila se bom še naprej, če bo po sreči, morda še naslednjih 20 let.
Naj izkoristim ta zapis še za čestitke vsem ostalim dobitnikom. Športajte in dosegajte odlične rezultate še naprej.

PRIHAJA POMLAD

objavljeno: 4. mar. 2019 01:20 avtor: Tatjana BrozičKot bi mignil, je mimo tudi februar. Počeli smo veliko zabavnih stvari in spet sami sebi dokazali, kako zelo zabavno je lahko učenje. Zimo smo odganjali v ritmih swinga, za popestritev smo dodali še jive. Ker je februar nekako zaznamovan z valentinovim in ljubeznijo, smo obnovili tudi rumbo, ples ljubezni.
Uspešna je bila tudi naša februarska tango delavnica in vsi komaj čakamo, kaj nam prinaša argentinski tango v marcu. Zagotovo nekaj lepega!
In že je tukaj marec! Za dober začetek je poskrbel pust, druženja in veliko dobre volje. Seveda bomo po vseh pustnih norčijah pridno nadaljevali z delom.
Poleg rednega dela, pa so misli že usmerjene v zaključno predstavo. V naših glavah že oblikujemo vsebino in kmalu bo čas, da preidemo iz teorije v prakso. Se že veselim!

ARGENTINSKI TANGO

objavljeno: 18. feb. 2019 04:51 avtor: Tatjana BrozičPred nami je že nova delavnica argentinskega tanga, ki bo potekala v petek, 22.2.2019, ob 18:00, v prostorih PD Elite ( Bonifika Koper ). Navdih nam bo prihajajoča pomlad, zato bomo k že osvojenim korakom dodali nekaj svežine in seveda novo cvetko v šopku naših plesnih figur. Vabljeni v našo plesno družbo. Prijave sprejemam do četrtka, 21.2.2019.

Cena delavnice je 15€/par za člane PD Elite in 20€/par za zunanje plesalce.

JANUAR JE ZA NAMI

objavljeno: 1. feb. 2019 10:59 avtor: Tatjana BrozičZa nami je prvi mesec v novem letu. Minil je neverjetno hitro, prinesel pa veliko novega znanja in prijetnega vzdušja med plesom. Plesa meseca sta bila cha cha in rumba. V teh ritmih smo uživali in ustvarjali v vseh skupinah družabnih plesov. Za dober zaključek meseca je bilo poskrbljeno z delavnico argentinskega tanga, ki je bila tudi tokrat nadvse uspešna. Navdušuje in izpolnjuje me delo z ljudmi, ki želijo, hočejo in posledično vedno pridejo do zadanega cilja. Vse pohvale vsem udeležencem! Naslednja delavnica bo predvidoma 22.februarja, potrditev termina sledi.

In kaj nam prinaša februar pri družabnih plesih? Utrjevanje, ponavljanje, raziskovanje in iskanje novih načinov, da bi bili še boljši in da bi se ob plesu počutili odlično. Nove figure in kombinacije pa v ritmih...naj še malo ostane skrivnost.

Se vidimo na vajah!

1-10 of 125