PLES SE VRAČA TUDI V CDA

objavljeno: 28. avg. 2020 07:16 avtor: Tatjana BrozičŠe ena dobra novica za konec tedna. Plesno sodelovanje je potrjeno tudi v Centru za dnevne aktivnosti starejših občanov, MO Koper. Vračamo se prvi teden v oktobru, v ponedeljek, 5.10.2020 ob 18:00. Čeprav ne moremo vedeti, kako se bo trenutna situacija spreminjala, smo se odločili reči plesu DA. Če bodo nujne spremembe, se bomo sproti prilagajali in seveda naredili vse, da ostanemo zdravi. Seveda je tudi tukaj število plesalcev na vaji omejeno, zato pohitite s prijavami, ki jih oddate na sedežu CDA.

Veselim se ponovnega srečanja, saj verjamem da bomo uživali, tako kot vedno.

ČAS ZA PONOVNA IN NOVA SREČANJA

objavljeno: 27. avg. 2020 23:57 avtor: Tatjana BrozičNova plesna sezona je tu. Vsi tisti, ki ste že "moji" ste zabeleženi in mesto v skupini vas čaka. Urniki so objavljeni, vsekakor pa vas bom pred začetkom še enkrat opomnila. Poteka pa tudi vpis v začetni tečaj družabnih plesov. Če se sprašujete zakaj plesati ponujam nekaj namigov. Ples nas združuje in sprošča, pozitivno vpliva na razpoloženje in nas izpopolnjuje. V pogon spravimo vse mišice in kar je pomembno, tudi naši možgani delajo na polno. Zato med plesom vsaj začasno pozabimo na skrbi, rešimo se stresa in kljub včasih napornem delu, smo na koncu vaje zadovoljni sami s seboj.Krepimo partnerske vezi, obenem pa tudi vezi in odnose v skupini. Dokaz za to so nasmehi na obrazih in sproščen živ žav, ko plesalci zapuščajo dvorano. Razlogov za ples je veliko in verjetno ima vsak posameznih tudi svojega. Če vas kaj od naštetega prepriča, vabljeni na ples! Začetna skupina prične z delom predvidoma prvi teden v oktobru. In še enkrat opozorilo - število mest je (žal) omejeno!

Vsi trenutno razpisani tečaji bodo potekali v dvorani PD Elite (Bonifika Koper)

ZLATA DEKLETA, KMALU SE VIDIMO

objavljeno: 21. avg. 2020 01:58 avtor: Tatjana BrozičPo dolgih mesecih bomo kmalu nadaljevali druženja z "Zlatimi dekleti", upokojenkami iz Izole. Dvorana je rezervirana, potrjen je tudi datum prve vaje - 6.10.2020. Urnik ostaja enak, vsak torek ob 18:00.

Dolgo se nismo videli, zato se tega srečanja iskreno veselim. Veliko moramo nadoknadit, tako v plesu, kot tudi v sproščenem klepetu pred in po vajah. Upam na najboljše, če pa zaradi razmer pride do kake spremembe, boste vsekakor obveščene.

Zdaj si privoščite še malo sonca in morja, pa kak večerni sprehod, prijeten koncert ali karkoli vas veseli.Ostanimo vsi zdravi, da se bomo skupaj podali v nova raziskovanja.

ZAPLEŠIMO V NOVO SEZONO

objavljeno: 20. avg. 2020 00:58 avtor: Tatjana BrozičPoletje se izteka. Časi so, milo rečeno, čudni, plesali pa vseeno bomo. Potrjen je začetek plesnih vaj za plesalce družabnih plesov v PD Elite. Urnik ostaja enak lanskemu, plesati začnemo septembra in sicer:
nadaljevalni 1, torek, 15.9.2020, ob 20:00
nadaljevalni 2, sreda, 16.9.2020, ob 20:00
klub 2, četrtek, 17.9.2020, ob 19:45
klub 1, četrtek, 17.9.2020, ob 21:00
Začetni tečaj družabnih plesov začne z delom v ponedeljek, 5.10.2020, ob 20:00. Prijave že zbiram. Priporočam, da se zainteresirani čimprej oglasite, saj je zaradi ukrepov in priporočil NIJZ število plesalcev v skupini omejeno.
Za vse, ki smo plesali v šolskih prostorh, še vedno čakam potrditev najema. Takoj ko dobim informacije, bodo objavljene na spletni strani. Se vidimo kmalu!

POLETJE JE TU

objavljeno: 24. jun. 2020 01:06 avtor: Tatjana BrozičZaključujem še eno plesno sezono, ki mi je kot vedno doslej, prinesla veliko novih spoznanj in zaključkov, veliko veselja in seveda tudi veliko dela. Tudi to sezono vas je bilo veliko, dragi moji plesalci in hvaležna sem vam, da vztrajate in ste še vedno željni znanja, ki vam ga z veseljem posredujem. In ker je sezone konec je prav, da se vam še enkrat zahvalim. Vsem in vsakemu posebej, vsem skupinam družabnih plesov PD Elite, skupini plesalcev argentinskega tanga, Zlatim dekletom iz Izole, Centru dnevnih aktivnosti Koper, Skupnosti italijanov Koper, Hiši kulture SV. Anton in seveda vsem posameznikom, ki ste svoje znanje nadgrajevali na individualnih urah.
Čeprav nam je sredi pomladi delo prekinila epidemija, smo s skupnimi močmi nadaljevali takoj, ko je bilo to možno. Žal ne z vsemi skupinami, saj nam ponekod ni bilo omogočena uporaba dvoran. Vendar upam, da se bomo do jeseni vrnili v neko normalo in začeli ponovno plesati prav vsi.
Do takrat pa vam želim prijetne in prijazne poletne dni, veliko morja in sonca in seveda zdravja!

JUNIJ - POLETJE PRIHAJA

objavljeno: 2. jun. 2020 02:13 avtor: Tatjana BrozičKomaj smo se ponovno srečali in že se poslavljamo. Tokrat bolj prijetno, saj je pred nami poletje in prijetnejši časi. Tako smo se včeraj poslovili v Centru dnevnih aktivnosti v Kopru. Odplesali smo zadnjo vajo, v prijetnem vzdušju in ob veselih ritmih. Hvala vsem, ki ste pridno obiskovali plesne urice, se družili in in vsak ponedeljek napolnili dvorano s smehom, dobro voljo in pridnim delom. Prav vaša dobrosrčnost je ob slovesu prinesla še nesporno odločitev - v jeseni se ponovno srečamo in nadaljujemo z našim ustvarjanjem.

Obenem naj se zahvalim tudi za unikatno, kot vedno, ročno izdelano darilce zame. Vaša ustvarjalnost nima meja!

Uživajte v poletju, ohranjajte kondicijo, plešite, hodite, plavajte... in ostanite zdravi. Se vidimo jeseni!

TUDI PLES SE VRAČA

objavljeno: 18. maj 2020 11:13 avtor: Tatjana BrozičMinili so dnevi, tedni in celo meseci, odkar smo se z vsem ostalim ustavili tudi mi, plesalci. Po klicih, SMS-ih in mailih sodeč, vas je veliko, ki ste ples pogrešali prav tako, kot sem ga pogrešala jaz. Ples in vašo družbo, seveda. Vso vašo neustavljivo energijo in dobro voljo. Končno smo dočakali trenutek, ko se lahko vrnemo v plesne dvorane in s treningi nadaljujemo tam, kjer smo ostali.Seveda se bomo ob tem morali držati novih pravil in priporočil, kar pa ne bo okrnilo našega dela. Tam kjer je več treningov, ki potekajo eden za drugim, bo prišlo do manjših zamikov, da bomo lahko vsi delali v svežih in razkuženih prostorih, drugače pa ostaja vse enako. Vse spremembe bodo objavljene konec tedna, ko uspem sestaviti vse "nove" urnike. Dana nam je možost,da kljub vsemu normalno zaključimo plesno sezono, izkoristimo jo na najboljši način, s plesom. Neizmerno se veselim srečanja z vsemi in vrnitve v naše plesno življenje.

Za vse morebitne informacije sem vam vedno na voljo, tako telefonsko, kot po mailu.

SVETOVNI DAN PLESA

objavljeno: 28. apr. 2020 23:34 avtor: Tatjana Brozič

Čas teče.Čeprav se že več tednov ne družimo, natančneje dolgih 6 tednov. Izteka se april in prav danes,29.4. imamo plesalci svoj dan, svetovni dan plesa. Na pobudo slovenskega baletnika, koreografa in plesnega pedagoga, Henrika Neubauerja, ga obeležujemo že od leta 1982. Zakaj prav danes? 29.4.1727 se je rodil francoski baletni reformator Jean Georges Noverra.

Torej, danes nič druženja, pogovora v živo in plesa v naši/vaši družbi. Še ena naloga, ko bomo spet skupaj - vse zamujeno bomo nadomestili, ko pride čas. Lahko pa nekako združimo naše plesne misli, se spomnimo eden na drugega in se nasmehnemo ob spominu na naše plesne umetnine, takšne in drugačne. Naredite si lep dan in če ste pri volji, zaplešite.

SPOMINČKI IN ŽELJE

objavljeno: 27. mar. 2020 04:39 avtor: Tatjana BrozičTrenutno smo vsak na svojem koncu, nekateri doma, nekateri tudi v sližbah. Slednjim en velik poklon z upanjem, da ostanete zdravi. Verjamem pa, da vsem ostajajo spomini na naša prijetna druženja. Vse "moje" dvorane zdaj samevajo in čakajo na boljše čase. Ti časi bodo prišli, saj morajo priti! In spet bomo zaživeli, se družili in s skupnimi močmi pridno nabirali plesno znanje.

Veliko mislim na vas, dragi plesalci in plesalke, razmišljam o vaših željah, ki ste jih izražali na tečajih in to mi daje vzpodbudo, da ustvarjam prav v tej smeri. Iskreno upam, da ta kriza kmalu mine in da to plesno sezono zaključimo vsaj približno tako, kot smo bili vajeni. S plesom, veseljem in druženjem.
Ostanite zdravi, preživite ta čas z vašimi družinami in naredite si dneve kar se da prijetne.


KAJ POČETI?

objavljeno: 16. mar. 2020 04:06 avtor: Tatjana BrozičZnašli smo se v nezavidljivi situaciji in nekako jo bomo morali prebroditi. Nekateri imamo "srečo", da smo lahko doma, za ostale pa iskreno upam, da bo to čimprej mogoče. Dnevi za zaprtimi vrati hitro postanejo dolgi in dolgočasni, ne glede na to, da je tudi doma dela na pretek. Manjka nam druženje, klepet, dotik... Sama zelo pogrešam plesne vaje in verjamem, da tudi marsikdo od vas. Ampak to ni razlog, da bi z miganjem popolnoma prenehali. Kako? Trener v meni pravi - ohranjaj kondicijo, delaj vaje za moč, raztezne vaje... Učitelj pravi - ponavljaj že osvojeno, zapleši par minut na dan, poslušaj ritem, prisluhni melodiji... Umetnik v meni se oglaša - ustvarjaj z gibom, improviziraj, poskusi, kar še nisi... Človek v meni pa priporoča, da upoštevate navodila in da poskrbite zase, za svoje bližnje in nenazadnje s tem tudi za vse ljudi. Naredite si bivanje za štirimi stenami prijetno. Zaplešite z metlo, pleskajte v ritmu rumbe, berite, poslušajte glasbo ali preprosto lenarite. Dela in naporov bo še veliko, ko vse to mine.Moja želja je le, da se spet vidimo v polnem številu in da nadaljujemo tam, kjer smo bili prisiljeni obstati. Do takrat pa le - OSTANITE ZDRAVI!

1-10 of 166